Zodii care vor suferi cumplit în vara anului 2018. Ele se vor despărţi în următoarele luni

Vara anului 2018 nu aduce vești bune în plan sentimental pentru câteva zodii. În ciuda faptului că anul a început bine, norocul se va sfârși în curând și, din păcate, vor ajunge să se despartă.

Leu

Deși au crezut că au întâlnit marea dragoste, în vara anului 2018, persoanele născute sub semnul Leu vor constata că partenerul de viață nu este potrivit pentru ele. Viața le va rezerva surprize neplăcute, întrucât persoanele iubite fie se vor distanța, fie vor ajunge să le înșele sau să ajungă excesiv de geloase, astfel că Leii vor pleca.

Capricorn

Au trăit o poveste de iubire minunată și credeau că nu vor avea parte de suferință, însă timpul îi va contrazice. Capricornii vor trece prin momente delicate, întrucât luna mai le va aduce despărțirea de persoana iubită, pe care o credeau alături pentru totdeauna.

Vărsător

Caracterul lor vulcanic le va aduce, în această vară, mari nemulțumiri și vor constata că nu vor ajunge la un numitor comun. Până la finalul verii, ei se vor despărți, întrucât nu acceptă compromisuri.

sursa:rtv.ro

Caria de biberon: de ce apare si cum poate fi prevenita

Dr. Carmen Trufas
Autor: Dr. Carmen Trufas, Medic Stomatologie

Demineralizarea este prima etapa a cariei dentare si este un defect de structura a smaltului.

Demineralizarea poate surveni fie in urma perturbarii calcifierii sau mineralizarii smaltului (caz in care se numeste hipomineralizare), fie in urma atacului carios.

Cum ne dam seama daca dintii sunt demineralizati?

Simplu: trebuie sa fim atenti la aspectul smaltului – cand este vorba de demineralizare este opac si albicios. In cazul hipomineralizarii acest aspect apare imediat dupa eruptia dintelui. In cazul demineralizarii in urma atacului carios smaltul capata acest aspect in timp.

Demineralizarile intalnite pe mai multi dinti de lapte, dar mai ales pe cei din fata, pot indica aparitia cariei de biberon.

Initial se manifesta sub forma unor pete albe cretoase, iar localizarea acestora difera in functie de pozitia micutului in timpul suptului.

Acest tip de carie se datoreaza, dupa cum ii e si numele, folosirii biberonului la culcare, pentru linistirea copilului, pentru o perioada mai lunga de timp. Copilul adoarme cu biberonul in gura, lichidul din biberon stagneaza in gurita, contribuind la formarea unui mediu propice pentru dezvoltarea si inmultirea bacteriilor.

Depistarea cariei de biberon in stadiu incipient face posibila stoparea aparitiei procesului carios prin remineralizarea suprafetelor afectate cu ajutorul unor solutii cu fluor aplicate local si cu atentie sporita pentru a evita inghitirea acestora.

Citeste si Caria – cauzele aparitiei cariei dentare si de ce trebuie tratata cat mai devreme

In functie de evolutia cariei se va recurge la tratamentul prin obturatie, endodontic sau prin coroana de acoperire.

Pentru ca si in cazul acestei afectiuni este mai usor sa prevenim decat sa tratam, iata ce putem face:

Trebuie sa ne preocupam de igiena orala a copilului inainte si dupa aparitia dintilor
Nu vom folosi biberonul cu bauturi indulcite si nici suzeta inmuiata in miere sau alte produse dulci, ca mijloace de calmare sau adormire a micutului
Igiena alimentatiei: evitarea excesului de hidrocarbonate, suprimarea biberonului cat mai devreme posibil si alimentarea copilului cu cana si lingurita
Vizite regulate (o data la 6 luni) cu micutul la medicul pedodont pentru a-l obisnui, a-i reduce anxietatea fata de stomatolog si pentru a face posibila depistarea unei eventuale carii de biberon intr-o faza incipienta.

sursa:doc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *