Meteorologii au emis COD GALBEN! Vremea se strică! Ce se întâmplă în orele următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică atenţionări nowcasting Cod galben de vânt pentru judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi.

Astfel, până la ora 15:00, în judeţele menţionate se vor semnala intensificări locale ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 60 km/h, izolat 70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Duminică, vremea va deveni în general instabilã în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperaturã, deşi în scãdere în mare parte din ţarã, se vor situa în continuare peste cele normale în prima decadã a lunii mai.

Temporar înnorãrile se vor accentua, iar aversele însoţite de descãrcãri electrice vor fi frecvente mai ales dupã-amiaza şi seara în zonele de deal şi de munte, iar local şi în restul teritoriului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurtã duratã şi în restul ţãrii, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime, în general, între 7 şi 17 grade.

Vremea se va menţine mult mai caldã decât ar fi normal în aceastã perioadã din an, dar va creşte probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei şi seara, când vor fi averse şi descãrcãri electrice.
Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Furtunile încep de luni
Începând de luni, valorile termice vor continua sã scadã uşor, totuşi în multe zone ale ţãrii se vor menţine peste mediile specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-vestice unde pe arii extinse vor fi averse local mai însemnate cantitativ.

Se vor semnala şi descãrcãri electrice şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vor fi înnorãri temporare şi mai ales dupã-amiaza şi seara pe spaţii restrânse vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în estul şi sud-estul ţãrii, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 6 şi 15 grade.
sursa:teo trandafir.com

10 acțiuni zilnice care iti vor da tenului un aspect cu 10 ani mai in varsta
Secretul sănătății și al tineretii este cunoscut de toată lumea: hrana și sportul adecvat au fost întotdeauna alegerea potrivită. Ca o regulă, rezultatul este întotdeauna vizibil. Cu toate acestea, starea pielii dumneavoastra nu dezvăluie numai stiluri de viață sănătoase sau nesănătoase. De asemenea, ne povestește despre detaliile mici care au devenit obiceiurile noastre și care păreau inofensive la început. Vă recomandăm să acordați atenție urmatoarelor 10 lucruri care ar putea părea inofensive la prima vedere. Cu toate acestea, în realitate, vă afectează în mod negativ starea pielii.

10. Pozitiile de dormit

Când dormi pe burtă, capul tău este întors în lateral. Aceasta duce la tensiune în gât și mușchii umărului, precum și la deteriorarea alimentării cu sânge a creierului. Cercurile întunecate sub ochi și umflarea feței tale sunt alte consecințe neplăcute ale unei astfel de poziții. Încercați să dormiți pe spate sau pe partea dvs., dar nu tot timpul.

Un alt obicei util pentru pielea ta este alegerea pernei potrivite. Dacă dormiți pe o pernă foarte înaltă, aceasta întrerupe fluxul de sânge și vă oferă în plus riduri pe gât. Alegeți o pernă, astfel încât gâtul să fie drept în timpul somnului și bărbia sa nu stea in piept.

9. Nu folosiți ochelari de soare

Protecția adecvată a soarelui este secretul pieii sănătoase. Mai mult decât atât, pielea din jurul ochilor este foarte subțire, și de aceea devine cu ușurință riduri atunci când stati in lumină puternică. Este recomandat sa purtați mereu ochelari de soare în zilele însorite, chiar și în timpul iernii.

8. Mâncarea

Dacă mestecați întotdeauna pe o parte, aceasta poate duce la asimetria feței dvs. deoarece mușchii pe o parte slăbesc în timp ce mușchii celeilalte părți sunt întotdeauna tonifiați.

7. Vorbitul la telefon

Dacă țineți telefonul între ureche și umăr, provocați riduri ale gâtului și “scufundați” obrajii. Dacă vorbiți frecvent la telefon, alegeți căști sau difuzoare.

6.Utilizarea unei tablete sau a unui smartphone

De obicei, deținem o tabletă sau un smartphone cu capul privit în jos și acest lucru poate cauza edeme oculare și un “turtleneck”: piele și riduri friabile. Încercați să nu vă mențineți capul tot timpul când participați la un chat sau derulați fluxul de știri de pe telefon / tabletă.

5. Sustinerea barbiei cu mana

Când stați în fața calculatorului sau când citiți, dacă aveți obiceiul de a vă sprijini bărbia pe mâna dvs., încercați să o faceți mai rar. Pielea ta facială devine mai puțin elastică într-o astfel de poziție și începe să se îndoaie cu apariția ridurilor prematură.

4. Incruntatul

Tristetea aduce expresii faciale care sunt dăunătoare pentru pielea voastră: sprâncene încruntate, buze persistente și mușchii de față tensionați. De fiecare dată când îți dai seama că te încruntă, încercați să vă imaginați că vă mutați urechile înapoi fără să le atingeți. S-ar putea suna ridicol, dar ajută, deoarece este imposibil să vă încruntați și să vă trageți urechile înapoi în același timp.

3. Dușurile fierbinti si lungi

Deși un duș fierbinte vă relaxează frumos, dacă îi luați prea des, acestea vă pot afecta pielea. Acest lucru se datorează faptului că stratul superior devine distrus, ceea ce, la rândul său, duce la uscarea și exfolierea pielii. De aceea ar trebui să încercați să nu exagerați cu apa caldă atunci când luați un duș.

2. Utilizarea aerului conditionat

Climatizoarele preiau umiditatea din aer, făcându-le să se usuce. Ca urmare, pielea devine mai uscată, deci un subiect de deteriorare. De aceea, nu trebuie să uitați să o hidratezi bine și să nu vă bazați pe AC tot timpul.

1. Perna

Bumbacul este o opțiune standard. Cu toate acestea, o perna din această țesătură poate dăuna pielii feței dvs. și vă poate aduce riduri nedorite. Șansele sunt mai mari dacă te miști mereu în timpul somnului. Făcând asta, îți freci fața de pernă. În schimb, încercați să utilizați perne de mătase sau satin, deoarece acestea produc mai puțin frecare. De asemenea, nu uitați să vă schimbați frecvent fata de pernă pentru a evita strangerea particulelor de piele moarte și colectarea bacteriilor. Acest lucru vă va împiedica să obțineți iritații.
sursa:sanatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*