Lovitură la Exatlon! Ce se întâmplă cu Faimoșii. E fără precedent de când a început concursul

 

Surprizele se țin lanț la Exatlon! Pentru prima oară de când a început concursul, telespectatorii sunt martori la o situație neașteptată.
Faimoșii, victorioși și a cincea oară?
Lupta stransa aseara, in competitia „Exatlon” intre Faimosi si Razboinici, mai ales ca miza jocului a fost dubla si de o importanta foarte mare pentru ambele echipe.

Faimosii si Razboinicii s-au luptat aseara pentru protectie la Arena Exatlon, dar si pentru casa, unde castigatorii vor putea locui timp de trei nopti.

Inca de la inceputul competitiei, Razboinicii si-au facut mari planuri in ceea ce priveste confruntarea cu Faimosii, mai ales ca primii au un istoric de 3 saptamani in care au pierdut Protectia, la Arena Exatlon, acestia fiind nevoiti, conform regulilor competitiei sa propuna, spre eliminare, un coechipier.

„Protectia a devenit prioritatea noastra nr.1. (…) Explozie la inceput, dar una constructiva. Nu vreau sa permit echipei sa dea inapoi nici macar un punct. (…) Azi am incredere in noi mai mult ca niciodata.”, spune inainte de competitie Alex, de la Razboinici.
Deopotriva Faimosii si Razboinicii s-au luptat cu toate fortele pentru victorie, ambele echipe dorindu-si extrem de mult sa castige protectie in Arena Exatlon, dar si sa locuiasca in casa.

Valentin Chis, reprezentatul Faimosilor, a fost cel care a adus punctul decisiv in confruntarea de aseara dintre cele doua echipe, cu scorul de 10-9.

Pentru Alexandru situatia a fost foarte grea, in urma infrungerii, mai ales ca echipa pe care o reprezinta a pierdut punctul critic chiar prin evolutia lui finala.

„Imi pare rau ca am pierdut meciul decisiv, sunt foarte afectat de asta. Imi pare rau ca am mizat pe unele puncte ale adversarilor care s-au dovedit a nu fi slabe … .

Imi pare rau pentru asta! Imi asum infrangerea. Adversarul meu a fost foarte bun (Valentin Chis – n.r.). Legat de situatia in care suntem acum, in aceasta postura, consider ca este o comedie proasta in care ne aflam noi, echipa. Este penibil!”, a spus Alexandru.

„Campionii, campionii, ole, ole ole!”, asta au scandat Faimosii la finalul competitiei, acestia reusind sa castige, de patru ori consecutiv, protectie in Arena Exatlon.

sursa:teotrandafir.com

Muzica este medicină și mai eficientă decât medicamentele la gestionarea durerii


400 de articole științifice publicate au dovedit vechea zicală că “muzica este medicina”. Beneficiile neurochimice ale muzicii pot îmbunătăți sistemul imunitar al organismului, pot reduce nivelurile de anxietate și pot ajuta la reglarea stării de spirit în moduri în care medicamentele întâmpină dificultăți.

Am gasit dovezi convingatoare ca interventiile muzicale pot juca un rol de sanatate in setarile de la sali de operatie la clinici de familie, spune Prof. Levitin de la Departamentul de Psihologie al Universitatii McGill. Dar, chiar mai important, am putut documenta mecanismele neurochimice prin care muzica are un efect in patru domenii: gestionarea starii de spirit, stres, imunitate si ca ajutor pentru legarea sociala.

Revizuirea care apare în Tendințe în Știința Cognitivă a fost determinată de numărul tot mai mare de studii care vizează intervențiile muzicale bazate pe dovezi (spre deosebire de terapia muzicală, care este altceva). Înainte de această revizuire, nimeni nu a avut cu adevărat timp să se uite la ceea ce sugerează toate noile dovezi.

Într-adevăr, muzica este frecvent utilizată în scopuri de auto-meditație; mulți dintre noi ascultăm muzica ca pe o cale de a ne liniști sau de a ne da un impuls. Și o facem atât de frecvent – dacă nu chiar mai mult – decât consumul de cafea sau de alcool.

Opioidele sunt, de asemenea, responsabile de efectele muzicii asupra stării de spirit, durerii și bunăstării, dând indicii despre modul în care putem profita de beneficiile sale, chiar și cum afectează îmbătrânirea noastră.

Ca și alte experiențe plăcute, există două componente pentru a vă bucura de muzică: anticiparea ascultării cântecului dvs. preferat și, de fapt, auzirea acestuia. Semnalul chimic al dopaminei, care este legat de recompensă, este implicat în ambele faze. Dar cercetătorii neurologi s-au întrebat de zeci de ani dacă există mai mult – ceea ce le oferă muzicii puterea de a induce euforia?

Opioidele naturale ale creierului ar putea fi esențiale. Echipa profesorului Levitin a arătat că blocarea semnalelor opioide în creier, oferind oamenilor un medicament numit naltrexonă, reduce cantitatea de plăcere pe care o raportează că le-a primit de la cântecul lor preferat. Ei se bucură încă de anticiparea ascultării cântecului la fel de mult, sugerând că, deși dopamina este implicată, atunci când opioidele lovesc muzica asta începe să ne afecteze mințile.

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*