Se apropie DEZASTRUL?! Meteorologii fac anunțul CUTREMURĂTOR: „În lunile viitoare va începe. Trebuie să ne pregătim”

Din păcate, valul de ger și viscol care a cuprins Europa la începutul acestei primăveri, pare că ar fi un efect al încălzirii globale. În aceste zile, la Polul Nord se înregistrează temperaturi cu mult peste limită maximă obișnuită pentru această perioadă din an.

În timp ce europenii se confruntă cu o iarnă neașteptată și geroasă, cu temperaturi ce scad până la -35 de grade Celsius, la Polul Nord acestea au crescut chiar și cu 25 de grade Celsius.

De asemenea, și pentru țara noastră s-au emis avertizări meteorologice pentru vreme extrem de rece.

În general, în această perioadă din an, la Polul Nord se înregistrau temperaturi de aproximativ -30 de grade Celsius, însă, în mod surprinzător, acestea au înregistrat valori pozitive în ultimele zile.

Gheața din Marea Bering, la cele mai mici valori din ultimii 38 de ani

Din cauza acestor temperaturi mult prea ridicate, Marea Bering se confruntă cu cele mai scăzute straturi de gheață înregistrate din 1980 până în prezent. Deși această ar trebui să fie înghețată în prezent, în partea de Vest a Alaskăi s-au observat valuri, nici urmă de gheață.

Nivelul de gheață din Marea Bering are cele mai mici valori, din 1980, până în prezent, raportat la măsuratorile efectuate în perioadă 15 ianuarie-2 mai, a fiecărui an.

“Acoperind mai mult de două milioane de kilometri pătrați, Marea Bering este mărginită la est și nordest de Alaska, la vest de Siberia și Peninsulă Kamceatka, la sud de Peninsulă Alaska și de Insulele Aleutine și în nordul îndepărtat de Strâmtoarea Bering care separă Marea Bering de Marea Chukchi din Oceanul Arctic.

sursa:b1.ro

Problema cu mentalitatea divergentă


“Este un lucru foarte sănătos sa realizam ca universul destul de plictisitor in care majoritatea dintre noi petrecem cea mai mare parte a timpului nostru nu este singurul univers care există.” – Interviu Aldous Huxley pentru revista Paris
Există o anumită siguranță în a fi de acord cu toți cei din jurul tău. Într-o oarecare măsură, trebuie să “acceptăm” lumea, pentru a funcționa în ea, dar ce facem atunci când semințele neîncrederii încep să crească atunci când ni se prezintă idei diferite de convingerile pe care le considerăm acum sacre?

Gândirea divergentă se întâmplă de regulă într-o manieră organică, spontană, neliniară. Deseori nu este chiar o alegere conștientă, dar ceva începe să se desprindă adânc din noi, ceea ce spune: “hei, poate că ar trebui să privesc asta dintr-o nouă perspectivă.” Cu adevărat, unele dintre cele mai mari descoperiri ale lumii au fost făcute de gânditorii “divergenţi “, care au putut să stea pe teritoriul incertitudinii.

Pare ciudat, atunci, că societatea modernă a plasat gânditori divergenți într-o cămaşă de forţă. Nu ar trebui să provocăm cu adevărat un sistem care a creat atât de multe dintre problemele cu care ne confruntăm. Pur și simplu trebuie să acceptăm, fără să-l disecăm sau să lăsăm soluții creative să iasă la suprafață prin dezmembrarea dogmelor religioase, a spălării pe creier, a tiparelor familiale, a eliminării instituționale și altele.

“Există un motiv pentru care jazz-ul ar fi imposibil fără iarbă”, se spune adesea. Marijuana, de fapt, induce o stare de hiper-conștientizare, dar oprește porțiunea analitică a creierului care adesea se opune creativității reale. Este folosită atât de des în cercurile artistice și muzicale, deoarece eliberează calitățile asociative ale vieții pe care le uităm adesea. Mințile noastre analitice nu ar picta niciodată un cer violet care se topește deasupra pământului, sau o gamă de jazz care se aruncă atât de perfect în fraza următoare.

Acest efect se numește “hiper-amorsare” și se întâmplă nu doar cu consumul de canabis, ci și cu diverși gânditori divergenți. Creierul aruncă o “rețea extinsă de asociații”, care ne permite să înțelegem mai ușor conceptele mai îndepărtate.

Citeste continaurea pe pagina >> 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*