Zi importantă MÂINE, în miercurea din Postul Paștelui. Ce nu ai voie să faci începând cu 7 dimineața!

Mâine este pomenit Sfântul Mucenic Alexandru din Pidna. Acesta e unul din cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox.
Alexandru din Pidna este pomenit pe 14 martie în fiecare an. Acesta trăia în întunecimea înșelăciunii și a reușit să pășească pe calea lui Dumnezeu precum o stea prealuminoasă.

Totodată, mâine este și zi de post. Miercurea și vinerea se ține post negru. Nu este bine să speli haine, să te cerți cu cei din jur și nici să mănânci produse alimentare de proveniență animală.

În această zi se spun rugăciuni și se aduc închinăciuni icoanelor care îi reprezintă pe Iisus Hristos și Maica Domnului.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Postul Paștelui

„Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie (1 metanie). Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-mi-l mie, slugii tale (1 metanie).

Asa, Doamne si imparate, da-mi mie sa-mi vad caderile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin (1 metanie)”.

Dupa care se fac rapid 12 metanii mici repetand mereu in tacere la fiecare dintre ele rugaciunea vamesului: “Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului si ma miluieste!”.

Anul acesta, Paștele pică pe 8 aprilie, iar până la Paște creștinii vor mai avea parte de o sărbătoare importantă, Bunavestire, care pică pe 25 martie. Paștele catolicilor are loc pe 1 aprilie.

sursa:teotrandafir.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*