Ninsorile revin în forță! Avertismentul a fost făcut: „Vine iarna din nou”

Chiar daca vremea este de cateva zile frumoasa, clarvazatoarea Maria Ghiorghiu sustine ca iarna va reveni in forta, iar cele mai afectate vor fi persoanele care locuiesc in vestul tarii.

„Cei care locuiţi în vestul ţării, să nu vă apucaţi a curăţa pomii sau viile. La fel cum nu trebuie să vă puneţi cojoacele la naftalină! Iată ce spunea un glas, astăzi dimineaţa: ‘Ninge în vestul ţării!’
Aşadar, dragilor, aveţi mare grijă deoarece iarna îşi va mai scutura cojoacele în vestul ţării.

Nu vă grăbiţi a face lucrările de primăvară! Să mai aşteptăm puţin,” a scris Maria Ghiorghiu, pe pagina sa.

Prognoza meteo pentru marţi, 13 martie 2018

Vremea se va menţine caldă, deşi valorile termice vor marca o uşoară scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi doar parţial noros în regiunile sudice şi mai mult noros în restul teritoriului şi temporar va ploua, local însemnat cantitativ, îndeosebi în jumătatea de est a ţării.
Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 17 grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 8 grade.

Presiunea atmosferica va creşte.

Vremea s-a dovedit a fi extrem de capricioasă în acest an. A fost cald în ianuarie, ger cumplit în februarie, iar acum avem temperaturi normale pentru pentru luna… mai, nu martie, luna calendaristică în care ne aflăm.

Specialiștii de la Centrul European de Prognoză au realizat o estimare a vremii până la 1 iunie și vin cu vești nu prea plăcute. ANM a făcut următoarele estimări pentru lunile care urmează:

Luna martie

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul și local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Luna aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice și estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Luna mai

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor avea o tendință spre excedent în rest.

Așadar, potrivit specialiștilor în meteorologie, nu este exclus ca de Paște (8 aprilie 2018) și de 1 Mai să tremurăm sub umbrele, într-o primăvară bogată în precipitații.

sursa:anamariavasile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *