Rugăciunea rostită în fiecare dimineaţă de Arsenie Boca

Rugăciunea rostită în fiecare dimineaţă de Arsenie Boca. Părintele de la Prislop se ruga în fiecare dimineaţă lui Dumnezeu, iar rugăciunea sa, despre care se spune că face minuni pentru cel care o rosteşte, îi va schimba viaţa celui care-şi va dedica câteva minute din timpul său pentru a cere ajutorul divin.
”Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajba am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus ţină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi că un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriti şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.

Arsenie Boca, despre sexul in Postul Pastelui
Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, că să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţă Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin.”

sursa:Teotrandafir.com

5 obiceiuri înainte de a dormi, la care ar trebui să renunțați imediat!


Nu este neobișnuit să auziți o persoană care se plânge de somn. În prezent, ne confruntăm cu tot mai mulți tineri și adulți cu performanțe slabe la școală sau la locul de muncă pentru că au modele de somn dăunătoare.

Ceea ce ei nu știu, totuși, este că există unele obiceiuri adoptate înainte de culcare care afectează – mult – calitatea somnului.

Mâncarea

Când ne pregătim să dormim, corpul nostru încetinește metabolismul. Astfel, toate procesele costă mai mult și nu reușim să digerăm complet produsele alimentare, ceea ce sfârșește prin a ne împiedica somnul. Acest proces este intensificat dacă mâncăm alimente stimulative sau grele, cum ar fi bomboane, cafea, paste etc.

Experții spun că multe cazuri de obezitate, hipertensiune arterială, inimă și probleme cu stomacul sunt strâns legate de digestia slabă a alimentelor, adesea cauzată de consumul înainte de culcare.

Exerciţii fizice

Din nou … corpul nostru trebuie să încetinească să doarmă. Deci, care este scopul de al accelera mergând la sala de sport târziu? Idealul este de a efectua orice exercițiu fizic cu cel puțin patru ore înainte de culcare, permițând suficient timp organismului să “revină la ritmul său normal”.

3. Utilizarea computerului sau telefonului

Orice element care emite lumină ar trebui evitat înainte de culcare. Acest lucru se datorează faptului că lumina afectează producția de melatonină, hormonul de somn. Prin primirea stimulilor de lumina iar creierul dvs. va înțelege că nu este timpul să dormiţi, ci să continuaţi să fiţi activi.

Un substitut pentru telefoanele mobile și calculatoarele este o carte veche bună.

4. Problemele

Gândirea la viață înainte de culcare nu este o strategie bună dacă aveți probleme de dormit. Dacă începeți să reflectați despre problemelor dvs. înainte de a merge la culcare, nu veți putea să vă liniștiți mintea.

Ar trebui să lăsați lucrurile importante pentru primele momente ale zilei, când corpul și mintea voastre vor fi odihnite. De asemenea, încercați să anulați o parte a zilei pentru a vă gândi la aceste probleme, astfel încât să evitați oboseala fizică și psihică a unui somn rău.

5. Procrastinarea

Citeste continuarea pe pagina >>> 2 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *